De festivalzomer van 2017 ligt nog wat te stuiptrekken, maar organisatoren spannen zich hier en daar opnieuw in het gareel voor hun volgende edities. Eén van de eerste festivals die een vooruitblik werpt op hun volgende editie is het Nederlandse Fortarock. Zij maakten zopas hun eerste twee bands op de affiche bekend.

Tijd heeft Fortarock in ieder geval genoeg gehad om op zoek te gaan naar bands, het festival ging dit jaar immers niet door in haar gewone versie. Volgend jaar dus weer wel, gewoon in het Nijmeegse Goffertpark, en wel op 1 en 2 juni. Twee bands zijn alvast bekend.

Nightwish: de Finse symfonische metallers komen voor de eerste keer naar Fortarock. Hun concert kadert in hun Decades World tour die hen dus ook naar Nederland brengt. Frontvrouw Floor Jansen speelt, of zingt liever, hier bij wijze van spreken haar thuiswedstrijd. Nightwish speelt op zaterdag 2 juni op de mainstage, wellicht als headliner.

Parkway Drive: de Australische metalcore-grootheden bombarderen zich zowat tot Fortarock-huisorkest. De band mag voor de derde keer komen spelen op Fortarock. Deze keer op vrijdag  1 juni.

Parkway Drive

Parkway Drive – Foto Robin Looy

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 15 september om 11.00 uur voor 79 Euro. Als de kaartjes aan dit early bird-tarief uitgeput zijn geraakt kosten ze voortaan 89 Euro, beide prijzen zonder reservatie- en andere kosten. Nog een belangrijk iets: de organisatie bekijkt ook of er een festivalcamping kan worden ingericht. Later krijgen we daar meer info over.

X