World Decay - Blackened Soil
Label: eigen beheer
80
Ashley Bickx

Dat ze in de meest Oostelijk gelegen provincie van Vlaanderen een portie thrash metal wel kunnen waarderen, is ondertussen algemeen geweten. De steile opmars van onder meer Evil Invaders zorgt bij heel wat lokale bands blijkbaar voor aardig wat jeuk. Zo ook bij het drietal van World Decay. Een gloednieuwe crossover thrashmetalband die op 3 april langstleden hun allereerste show ooit speelden in Jeugdhuis Asgaard en die recentelijk hun debuutep Blackened Soil in eigen beheer op de wereld loslieten. Als het op talent van eigen bodem aankomt, zijn we bij Amped-Up er graag als de kippen bij om ons oor te luister te leggen!

Zoals reeds vermeld, waren we op 3 april getuige van de allereerste show van World Decay in Jeugdhuis Asgaard te Genbrugge, waar deze heren mochten openen voor Crucified en headliner van dienst Inhuman Nature. Ondanks de zeer magere opkomst, wist dit gezelschap een prima indruk na te laten, waardoor onze nieuwsgierigheid meteen aardig gewekt was. Na wat aangenaam gechat over en weer konden we in primeur deze debuutep aan een grondige analyse onderwerpen.

Een analyse die zeker positief weet uit te draaien. Gedurende een klein kwartier weet World Decay de luisteraar te vermaken met vier opgefokte thrashnummers, waarbij de band op geen enkel ogenblik ook maar de kleinste steek laat vallen. De openingsriff van het gelijknamige titelnummer zet meteen de toon. De verschillende tempowisselingen volgen elkaar goed, waardoor de schwung continu in balans blijft. Het drumwerk van Bryan Heremans is strak en heerlijk doeltreffend, terwijl gitarist van dienst Dries Schouteren de ene flitsende riff na de andere uit zijn vingers weet te toveren. Op muzikaal gebied weet deze ep zowaar zelfs een heerlijk Kill Em All sfeertje op te roepen.

Frontman Ben Vervoort trekt stevig van leer, waarbij de associatie met pakweg Toxic Holocaust snel gelegd is. De kenners weten dan ook meteen dat er vocaal gebied een stevig zwartgeblakerd randje aanwezig is en dat World Decay allerminst een voor de hand liggende vocale keuze gemaakt heeft. Het knappe artwork van Andrei Bouzikov, die eerder reeds samenwerkte met bands als Municipal Waste, Dust Bolt en Toxic Holocaust, vormt meteen ook de perfecte visuele weergave wat de luisteraar van deze ep mag verwachten: allervernietigende thrash metal die weet te knallen van de eerste tot de laatste noot. Onze vaderlandse metalscene heeft er met World Decay een nieuwe aanwinst bij! Ga dat vooral luisteren, dames en heren! Wij kijken alvast uit naar de eerste volwaardige langspeler van deze heren!

Tracklist:

  1. Blackened Soil
  2. Queen Of Ice
  3. Serpent’s Bite
  4. No Mercy

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

november

Geen concerten

december

Geen concerten

X