Ronker X Pothamus / Stam X / 18-09-2021
Merycarmen LC

Eventjes terug waren we in Stam X te Denderleeuw waar Ronker zijn debuutconcert gaf, en wat een debuut was me dat! Terwijl het volk toekwam zagen we enkele jongeren waaronder ook dames met een valse snor rondlopen en wij waren hierdoor wat verward totdat de gesnorde mannen van Ronker op het pódium tevoorschijn kwamen met hun onbevreesde post noise rock.

De energie die van de band stroomde vanop het verhoog was aanzienlijk, nervositeit was nauwelijks merkbaar voor deze band die zijn eerste show gaf. Ervaring zat echter bij de band, want het quartet stond eerder in soortgelijke projecten op het podium. Nummer na nummer werden krachtig op ons afgevuurd waarin ik me bij momenten me op een Knocked Loose concert waande met de aanvallende riffs en ruwe schreeuwen die alles in vuur en vlam zetten.

De band die nog niets van materiaal tentoon heeft, mikt om in november samen te komen om te werken aan hun eerste ep/lp. We weten zeker dat meer dan één fan gretig zit te wachten op de lancering van hun nieuw materiaal. In afwachting kunnen we reeds enkele fragmenten horen op hun facebookpagina en zo kunnen we ook attent blijven op hun toekomstige liveshows die echt de moeite waard zijn.

Om hun show af te sluiten kondigden ze de volgende band van de avond aan, het power trio Pothamus die in hun woorden vakkundig het jeugdhuis gingen afbreken. Ondanks dat het een trage start was voor de Mechelaars door enkele technische problemen, nam de band ons toch mee op een sublieme reis door tribalesque metal.

Het was interessant om te zien hoe het trio de progressiviteit opbouwde in hun set met mengelingen van sludge en post-rock door eerst een duistere sfeer te creëren met wat wierook en het visuele artwork van hun laatste langspeler Raya om dan later ons onder te dompelen in hun trance-inducerende percussie met herhalende riffs en scheurende basslijnen.

Pothamus bestaat reeds acht jaar en heeft al enkele ep’s op zijn naam staan en de eerste langspeler Raya kwam eind vorig jaar uit. Waarschijnlijk een van de beste Belgische post-rock/sludge van het jaar die bij velen onder de radar is gebleven. Mis deze band zeker live niet. Ronker is ook een echte aanrader en die spelen binnenkort in Antwerpen op Night Of The Fearless. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X