Onslaught - Generation Antichrist
Label: AFM Records
87
Sebastiaan Schabon

Het is al een hele poos geleden dat ik mij nog eens aan het recenseren van een thrashmetalplaat waagde. Dus aarzelde ik ook niet lang om mij op de nieuwe plaat van de britse thrashers van Onslaught te storten. De zevende langspeler van de heren kreeg de naam Generation Antichrist en het was AFM Records dat de marketing en verdeling enzovoorts voor zijn rekening mocht nemen.

Er mag geen twijfel over bestaan: Onslaught staat steevast garant voor het stevigere thrashwerk. En dat feit bevestigen ze nogmaals met dit album. We schieten stevig doch traag uit de startblokken met Rise to Power. Een voorbode voor wat ons te wachten staat. Want de daaropvolgende track Strike Fast Strike Hard doet zijn naam alle eer aan. Meteen plankgas en gaan maar! Het is snel, het is brutaal, het is gewoon alles wat een stevig thrashmetalnummer moet hebben om iedereen aan het moshen te krijgen.

Op de titeltrack Generation Antichrist schakelen we nog een versnelling hoger. Het is echt een waar genot om dit nummer op hoog volume door de speakers te jagen. De kracht en finesse die Onslaught in deze titeltrack heeft gestoken maken het voor mij één van de beste thrashnummers die de band al heeft voortgebracht. Elk album opnieuw slagen de heren erin om hun muziek naar een hoger niveau te brengen. Ervaring troef aangezien ze al van 1982 actief zijn maar er dan nog steeds in slagen om zulke energieke nummers te brengen is iets wat lang niet elke band in zich heeft.

Genieten. Genieten en de boel afbreken (figuurlijk dan). Iets anders kan je gewoon niet doen tijdens het luisteren naar Generation Antichrist van Onslaught. Een waar genot en sowieso verplichte aanschaf voor iedere thrashmetalfan die van het hardere werk houdt.

Tracklist:

  1. Rise to Power
  2. Strike Fast Strike Hard
  3. Bow Down to the Clowns
  4. Generation Antichrist
  5. All Seeing Eye
  6. Addicted to the Smell of Death
  7. Empires Fall
  8. Religiousuicide
  9. A Perfect Day To Die (2020 Version)

Onslaught Facebookpagina

Onslaught Website

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

september

Geen concerten

oktober

Geen concerten

X