West Bound - Volume I
Label: Frontiers Music
75
Metalrockx

[smart_review]

Eindelijk terug een teken van leven meestergitarist/producer Roy Z en wel in de vorm van de band West Bound! Hij was het die als gitarist, samen met Adrian Smith de solocarrière van Bruce Dickinson op de kaart zette, met meesterwerken als Accident of Birth, The Chemical Wedding en Tyranny of Souls.

Deze platen waren superieur aan alles wat Iron Maiden in die periode heeft uitgebracht, tot de terugkeer van Bruce in hun gelederen. Ook de collaboratie met Rob Halford, zorgde ervoor dat Halford (de band) Judas Priest overvleugelde. Na de reünie van deze laatste was Roy voornamelijk nog actief als producer en sessiemuzikant.

West Bound is een nieuwe hardrockband, bijeengebracht in LA door zanger Chas West (Resurrection Kings, ex-Bonham, Lynch Mob) en voornoemde gitarist Roy Z. De line-up wordt vervolledigd door gitarist Jimmy Burkard, Jason Cornwell op bas, Dave Chilli Moreno (drums) en Stephen LeBlanc (keyboards). Samen produceren ze heerlijke bluesy hardrock, met knappe melodieën.

Opener Never Surrender draagt een duidelijke Whitesnake-stempel en doet qua riff en opbouw onwillekeurig denken aan Bad Boys van het album 1987. Wanneer je echter denkt de band reeds na één nummer in een hokje te kunnen plaatsen, sla je de bal mis, want er valt een grote diversiteit aan classic rock te bespeuren. De krachtige soulvolle strot van Chas West past perfect hierbij en roept herinneringen op aan Schmoulik Avigal (ex-Picture en ex-The Rods).

Hoogtepunt is het oosters getinte Traveler, in de machtige oude Led Zeppelin-stijl à la Kashmir, met wailende zang als de beste Robert Plant, ondersteund door zware drums en een zweverige keyboard-outro in de sfeer van Stargazer (Rainbow). Deze heavy rock werd duidelijk geïnspireerd door diverse gerenommeerde hardrockbands. Deze variëteit in stijl heeft echter als nadeel dat de band geen eenduidig profiel heeft en het valt te bezien welke richting ze na dit debuut zullen inslaan.

Tracklist:

 1. Never Surrender
 2. Dance Of Life
 3. Ain’t Gonna Drown
 4. Beautiful Dream
 5. Nothing
 6. Roll The Bones
 7. On My Own
 8. Keeper Of The Flame
 9. Turn To You
 10. No Room For Sympathy
 11. Traveller

Line-up:

 • Chas West – zang
 • Roy Z – gitaar
 • Jimmy Burkard – gitaar
 • Jason Cornwell – basgitaar
 • Dave ” Chilli ” Moreno – drums
 • Stephen Leblanc – keyboards

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X