Tusky - Rated Gnar
V2
85
Bjorn Wielockx

Tusky is een nieuwe punkband uit Nederland; meer bepaald uit Alblasserdam. De debuutplaat Rated Gnar ligt nog maar enkele weken in de rekken en toch is het geen onbekende meer binnen de scène. Naast het feit dat de muziek die ze voorschotelen een enorm bereik heeft, zijn er nog twee bekenden binnen de band. Met Alfred Van Luttikhuizen en Sjors Bompa staan er twee bandleden van John Coffey in de line-up. Naast hen zorgen Bas Allein Richir en Justin Ghijsen voor een wel heel toegankelijke punksound.

Toegankelijk kan je deze sound zeker noemen, maar op de één of andere geniale wijze heeft Tusky ervoor gezorgd dat het alles behalve commercieel overkomt. De gitaarlijnen zijn technisch hoogstaand waardoor ik direct werd getriggerd. Ook qua vocals zit het snor binnen de band. De combo tussen de vocals van Alfred en drummer Bas geven een extra touch aan het geheel. Dat geheel straalt naast veel professionaliteit ook veel plezier en power uit.

De opener White Dress op deze Rated Gnar is meteen ook de beste track op deze debuutplaat. Het opent abrupt waardoor je vanaf de eerste seconde met de neus op de feiten wordt gedrukt. Na een tijdje kom je het tweede gelaat van de band tegen; deze leunt wat meer naar de grunge. De mix aan genres zorgt voor een aangename sound welke je gemakkelijk zo’n half uurtje entertaint. Wanneer de laatste noot van deze Rated Gnar uit je box knalt, ben je meer dan overtuigd van deze band.

Na het beluisteren van de debuutplaat staat Tusky met stip op mijn lijstje van bands die ik zeker eens live aan het werk wil zien. De goesting en passie druipt van deze Rated Gnar, waardoor je als luisteraar het hele concept live eens wil aanschouwen. Gelukkig gaat het om een Nederlandse band en zullen onze wegen, hopelijk snel, kruisen.

Ik heb lang moeten zoeken naar een minpuntje maar wie zoekt die vindt. Er zijn labels die kiezen voor een luisterlink, waardoor je als recensent verplicht wordt om muziek aan je laptop te beluisteren. Eens even in de wagen of trein nieuwe muziek beluisteren zit er helaas niet meer in. Doordat je niet meer op elk vrij moment kan luisteren schuiven sommige reviews op de lange baan, dit kan toch ook niet de bedoeling zijn?

Punkliefhebbers, hardcoreliefhebbers, en metalliefhebbers die eens graag buiten de lijntjes kleuren moeten Tusky een kans geven. Rated Gnar is een topplaat die je vanaf de eerste seconden bij je strot grijpt. Lekker raggen op een zeer hoogstaand niveau!

Tracklist:

  1. White Dress
  2. Folly
  3. Going Out
  4. Beacheater
  5. Attend The Party
  6. Tea For One
  7. Armed To The Teeth
  8. You Will Not Regret This (Please Hold Still)
  9. Smack Me With Your Bible Belt

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X