Bart Van Gestel

Er zijn weinig bands die zo trouw kunnen blijven aan zowel zichzelf als aan het genre waartoe hun muziek behoort als Incantation. De New-Yorkers hebben met Profane Nexus hun tiende langspeler uit sinds deze zomer. Omdat de plaat zeer de moeite is, vond Amped-Up toch nog de tijd om het schijfje onder de loep te nemen voor het jaar om is.

Een dik jaar geleden gooide Incantation nog een verzamelplaat op de markt met heropnames van oude demo’s. Tribute To The Goat kwam gelimiteerd op vinyl uit en was bedoeld voor de verzamelaars. Nieuw werk is er nu ook met Profane Nexus, rechtstreekse opvolger van het in 2014 uitgebrachte Dirges Of Elysium.

Incantation bevestigt zich andermaal als heersers van de doom-death met elf tracks recht uit de hel. Keer op keer kruipen de songs langs de gehoorgang richting brein om zich daar als sluipmoordenaar op te stellen en op deze manier sonische kogels af te vuren om zo de grijze massa te voorzien van lekkage.

Van de vertrouwd klinkende opener Muse, langs het fantastische filmistische Stormgate Convulsions from the Thunderous Shores of Infernal Realms Beyond the Grace of God (geloof me, de vlag dekt hier echt wel de lading), door de compacte landmijn Xipe Totec: Profane Nexus is weerom een genietbaar feest voor de deathmetallers onder ons. Aanrader!

Tracklist:

  1. Muse
  2. Rites of the Locust
  3. Visceral Hexahedron
  4. The Horns of Gefrin
  5. Incorporeal Despair
  6. Xipe Totec
  7. Stormgate Convulsions from the Thunderous Shores of Infernal Realms Beyond the Grace of God
  8. Messiah Nostrum
  9. Omens to the Altar of Onyx
  10. Ancients Arise

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X