Jurgen Callens

Het Duitse Scanner is een power-/speedmetalband die opgericht werd in 1986. In de periode tussen 1988 en 2015 bracht de groep zes albums uit, vaak in een wisselende line-up en vaak met een andere vocalist achter de microfoon. Volgende week komt van de formatie nu een dubbel-cd uit met 25 nummers uit al die platen. Een deel van de songs zijn heropgenomen met de huidige line-up om de dertigste verjaardag van de band te vieren. De dubbelaar zal het levenslicht zien via Massacre Records op 25 augustus.

Scanner is steeds een beetje een cultband gebleven. Vanaf eind jaren tachtig bracht de groep op geregelde tijdstippen nieuw werk. Enkel in de periode tussen 2002 en 2015 bleef het stil, tot de band een comeback maakte met The Judgement. Dertig jaar zijn de Duitsers dus al actief en dat roept om een feestje. En dat kunnen ze dan maar meteen goed doen. Maar liefst 25 songs krijgt de luisteraar te horen. De toch wel prima speed en power metal krijgt een nieuw jasje aangemeten en het is misschien maar goed dat dit gebeurd is. Zo krijg je de songs in een betere productie te horen en klinken ze meer up-to-date. Een deel van de klassiekers werden ingezongen door Efthinios Ionnadis, die intussen ook al vanaf 2002 in de band zit, maar niet op de vorige releases te horen was. Verder was enkel bandleider en gitarist Axel Julius de enige constante binnen de groep. Dat de band steeds onderschat werd, is duidelijk want eigenlijk is het best genieten met dit album dat een mooie selectie biedt uit de albums Hypertrace, Terminal Earth, Mental Reservation, Ball Of The Damned, Scantropolis en The Judgement. Naast de twee eerder genoemde muzikanten zitten verder nog gitarist Andres Zeidler, bassist William Chapman en drummer Hanno Kerstan in de line-up.

The Galactos Tapes is een mooi overzicht van de carrière van Scanner en een waardig verjaardagscadeau voor de fans. Ook als kennismaking is dit een voor iedereen interessante release. Geniet gewoon van deze compilatie en van de songs die heropgenomen werden.

Tracklist:

CD 1 – Compilation

1. Galactos
2. Warp 7
3. We Start It Tomorrow
4. Buy Or Die
5. Across The Universe
6. Puppet On A String
7. Innuendo (Queen Cover)
8. F.T.B.
9. After The Storm
10. Terrion
11. Out Of Nowhere
12. The Law
13. Judge On The Run
14. Nevermore
15. Always Alien

CD 2 – Re-recordings

1. Warp 7
2. Puppet On A String
3. Across The Universe
4. Buy Or Die
5. Rubberman
6. Terrion
7. Wonder
8. Tollshocked
9. Sister Mary10. Till The Ferryman Dies

Dit is één van de twee reviews van Jurgen Callens die postuum verschenen zijn.

De redactie van Amped-Up vond het belangrijk deze teksten alsnog te publiceren.

Lees hier het ‘In Memoriam’ voor Jurgen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X