Spotlight: Metal Méan Festival 2017
Bart Van Gestel

Het dorpje Méan, in de buurt van Havelange in de provincie Namen herbergt jaarlijks half augustus één van de gezelligste underground festivals die ons land rijk is. Ook dit jaar gaat dit feest opnieuw door langs de weg naar de terreinen van de lokale voetbalvereniging. Amped-Up.be vind het de moeite om dit festival in de kijker te zetten en U misschien te overtuigen een bezoekje te brengen aan het Metal Méan Festival.

Metal Méan Festival weet sinds 2005 steeds het kruim van de internationale undergroundscene te verzamelen op haar affiche. De organisatie selecteert telkens een aantal opkomende bands en vult dit aan met gevestigde waarden en enkele mooie namen. Zo stellen ze telkens een mooie affiche samen die menig metalliefhebber met een voorkeur voor de meer extreme genres kan aanspreken.

Wat maakt een bezoek aan Metal Méan de moeite waard? Wel, vooreerst kan je getuige zijn van de allerlaatste reunie-show van Angelcorpse, de amerikaanse blackened deathmetalband. Angelcorpse ontstond in 1995 uit Order From Chaos, geesteskind van bandleider Pete Helmkamp. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden deed de band uit elkaar vallen, maar in 2006 was de goesting er opnieuw met een nieuwe plaat als resultaat. Dit verhaaltje duurde dan weer tot 2009 waarna de band opnieuw in hiatus ging. De lokroep van vele jonge fans deed Angelcorpse opnieuw een laatste keer samenkomen, maar de show op Metal Méan zou wel eens de allerlaatse kunnen zijn.

Headliner op het festival is het doominstituut Candlemass. De derde reïncarnatie van deze zweedse band – deze keer met zanger Mats Léven – sluit de editie 2017 van Metal Méan af.

De poolse black/doomcultband Батюшка gaat naar eigen zeggen een speciale ritual brengen op het festival. De identiteit van de gemaskerde leden zijn niet bekend voor het publiek, maar deze charade, samen met de opzet van hun liveshows maakt dat concerten van Батюшка een ware belevenis zijn.

Er is nog veel meer obscuur en minder obscuur vertier te vinden op het Metal Méan podium. Ook volgende bands zullen spelen op het festival: Possessed, Vital Remains, Suffocation, het Vlaamse Goat Toment, Hobbs Angel Of Death, Ulcerate en Uada.

Tickets kosten amper dertig euro en zijn te krijgen via de website van het festival. Er is een gratis camping aanwezig, dus als de terugrit een opgave zou kunnen worden, dan kan je gewoon ter plekke blijven slapen.

n.b.: op onderstaande affiche prijkt ook de naam Aosoth, maar deze band heeft gecanceld en werd vervangen door Goat Torment.

Metal Méan 2017 – de affiche

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X