Bart Van Gestel

Dat het metalgenre af en toe een gedurfd rariteitenkabinet is weten we allemaal we. Wanneer de ep van bovengenoemde band tot mijn oren kwam, zag ik deze stelling alleen maar bevestigd.

Druknroll is een Russische band. Deze brengt (let op!) progressieve symfonische death/thrash. Tja, de vlag dekt de lading zullen we maar denken. Maar het klopt wel degelijk hoe deze heerschappen hun muziek beschrijven. Bad Math is een open georchestreerd muziekstukje doorweven met verschillende stijlen, maar zonder enig verlies van rode draad of richting. Dit vormt een boeiend luisterstukje waar je aandacht op blijft gevestigd. Kunde is er voldoende aanwezig. Riffs en solo’s zijn ruim aanwezig en zijn mooi gebracht. Er is ruime aandacht voor details en samples.

Zo zie je maar: mooie releases kunnen best wel eens uit onverwachte (Oostblok)hoek komen, in dit geval. Geef deze ep een kans, als liefhebber zal het je niet beklagen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X