Countdown: de Graspop 2017 Top 50 van Amped-Up – nummer 4
Bart Van Gestel

Vanaf vandaag tellen we nóg langzamer af naar Graspop 2017. Amped-Up presenteert U de band die op de vierde plaats is beland in onze Top 50 van Graspop Metal Meeting 2017.

4. Opeth (zondag – Marquee – 21:00)

Jaar van oorsprong: 1989
Land: Zweden
Line-Up: Mikael Åkerfeldt (zang, gitaar), Martin Mendez (bas), Martin Axenrot (drums), Fredrik Åkesson (gitaar), Joakim Svalberg (toetsen)
Subgenre: progressive
Belangrijkste plaat of song: Blackwater Park (2001)

Opeth

Trivia: het debuutalbum van Opeth, Orchid, kreeg haar naam om de diversiteit in het songschrijven tentoon te spreiden. De orchidee is een bloem met een zeer groot aantal variëteiten, vandaar de keuze om dit album ook zo te noemen. Het nummer Face Of Melinda (op Still Life) zorgde er dan weer voor dat Åkerfeldts dochter hiernaar genoemd werd.

Opeth website
Opeth Facebook

Eerder op Graspop: 2003, 2006, 2011 en 2014

Zeker zien want: Opeth laat de laatste tijd veel vallen: van progressieve melodieuze death metal, schiet er nu nog enkel progressief over. Gelukkige heeft Opeth de rock teruggevonden op de laatste plaat, Sorceress. De combinatie van de oude metalkleppers met de nieuwe swingende rocksongs maken van een optreden van deze band tegenwoordig een feest van afwisseling. Met op het einde Deliverance die de weide in vuur en vlam zet.
Vermijden want: Deliverance zijn we ondertussen wel beu gehoord.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X