Countdown: de Graspop 2017 Top 50 van Amped-Up – nummer 5
Bart Van Gestel

Vanaf vandaag tellen we nóg langzamer af naar Graspop 2017. Amped-Up presenteert U de band die op de vijfde plaats is beland in onze Top 50 van Graspop Metal Meeting 2017.

5. The Dillinger Escape Plan (vrijdag – Metaldome – 21:55)

Jaar van oorsprong: 1997
Land: USA
Line-Up: Ben Weinman (gitaar, toetsen), Liam Wilson (bas), Greg Puciato (zang), Billy Rymer (drums, percussie), Kevin Antreassian (gitaar)
Subgenre: metalcore, mathcore
Belangrijkste plaat: Dissociation (2016)

The Dillinger Escape Plan

Trivia: eerst serieus: het optreden op Graspop hebben we helaas/gelukkig te danken aan het busongeval welke de band voorhad tijdens zijn Europese afscheidstournee. De bandleden raakten niet al te ernstig gewond, maar waren toch genoodzaakt de rest van de tournee uit te stellen. Mocht dit niet gebeurd zijn, dan hadden ze mogelijk niet meer op dit festival gespeeld.
Minder serieus: de band werd uitgenodigd op het britse Reading Festival alwaar zanger Puciato, bij wijze van protest op de programmering van het festival, zo nodig zijn ‘groot toilet’ on-stage deed, gedeeltelijk in een zakje schepte en dit het publiek in keilde met de boodschap: “Dit is stront, kwestie dat je het de rest van de dag zult herkennen”. Veertien jaar later werd de band opnieuw uitgenodigd op Reading. Het openingsnummer werd toen gezongen door Puciato, op het podium, al zittend in een zetel, met krant en kopje thee in de hand…

The Dillinger Escape Plan website
The Dillinger Escape Plan Facebook

Eerder op Graspop: 2004, 2005 en 2014
Zeker zien want: wellicht één van de allerlaatste keren op Belgische bodem. Laat deze kans niet liggen.
Vermijden want: te complex. Te schreeuwerig. Te …-core. Te veel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X